Koronteeni päällä – kestääkö 60-luku!


60-luvun rokki on kestänyt hengissä jo yli kuusi vuosikymmentä,
vaan kestääkö se vielä tästä eteenpäinkin? Koronavirus on sulkenut stageja ja vienyt monet artistit taas nälkärajalle.


Riksu66 elää nyt viidettä vuottaan. Viimeisimpänä
tapahtumana uhmasimme pandemiaa Rymättylän Röölässä, missä MS Tuotanto järjesti yhdistyksen tuella Kiviranta-rokin. Koko illan kestäneessä tilaisuudessa saatiin vankka tribuutti Jussi Raittiselle, kuultiin aitoa rautalankaa ja Golden Groupin tanakkaa rokkia – ja mm. Holle Holopaisen vetämä Friduna Skiguna. Tämä kaikki tapahtui toki tarkkojen turvavälien kanssa.


Kokoonpanoissa oli myös jopa pari parikymppistä, joilla
rock´n´roll kävi kuin vanhoilla tekijöillä. Tämä oli tulosta yhdistyksen ja Riihimäen musiikkiopiston yhteistyöstä.


Jotta kaikki tämä saadaan jatkumaan ja jotta 60-luvun
musiikin perinne Riihimäen seudulla elää jatkossakin, kaipaa Riksu66 uusia toimijoita ja jäseniä. Mukaantulo on helppoa eikä vaadi edes kolmen soinnun osaamista: liity jäseneksi ja maksa 20 euroa. Tai ilmoittaudu puheenjohtajalle tai sihteerille.


Seuraava ”tapahtuma” riksulaisen rokin saralla on
legendaarisen agenttisolistin Sir Adolfin kotitalon seinään tuleva muistolaatta, jota varten on kansalaiskeräys käynnissä. Siihen osallistumisohjeet saat soittamalla puuhahenkilö Matti Saastamoiselle numeroon 0500-856387. Laatan paljastamisen yhteydessä on pienimuotoinen tapaaminen.


Terveisin,

Rami Turtiainen, puheenjohtaja


Aatun muistokonsertti veti Piletin täyteen

Lyhyen ajan kuluessa olemme kohdanneet useita suruviestejä riksulaisten ja lähiseudun rokkareiden piirissä. Sir Adolf, Jokke Syrjälä ja Harri Marstio ovat siirtyneet maallisista soittopaikoista ikuisiin bändeihin. Sairauskohtaus, pitkällinen vaikea sairaus ja liikenneonnettomuus olivat akuutteina syinä.

Kunnioitimme Sir Adolfia muistokonsertissa 12. huhtikuuta ravintola Piletissä Riihimäellä. Tupa oli täysi ja illan tuotto käytetään Aatun hautapaikan hoitoon lähivuosina.

Kaikki poismenot ovat aivan liian aikaisia. Olisimme toivoneet voivamme nauttia näiden persoonien kanssa elämisestä vielä pitkään.


”Kun sä lähdit tänään pois,

huomiseen ei uskoa vois,

kun päättyy tää, muisto vain jää.”


Raimo Turtiainen, puheenjohtaja

”ÄLÄ SAMMALOIDU - liity rokkiklubiin!”